perjantai 13. kesäkuuta 2008

Talon runko lähes valmis

Jälleen on kovasti edistystä tapahtunut viime päivinä. Nyt on talossa tuulensuojalevyt ja ulkoseinissä villat. Lisäksi tiilikatekin on melkein valmis, joten Taloteon runkourakka näyttää valmistuvan juuri aikataulussa eli juhannukseen mennessä.

Sitten alkaakin sisähommat - jos vaikka saataisiin hommat kesäloman aikana siihen malliin, että päästään valamaan lattia heinäkuun loppupuolella.

Ilta-aurinko paistaa mukavasti etupihalle.

Keittiön ikkunaa ja ruokailutilan erkkeri, ylhäällä makuuhuoneen ikkuna (jota Mari moittii vähän suureksi - mutta itsepähän halusi isot ikkunat).

Takaterassi ja sen päällä parveke. Sateelta saa tavaraa mukavasti suojaan kun on katto päällä joka paikassa.Saunan ikkunaa alhaalla ja yläkerran pienempien makuuhuoneiden ikkunat.Tälläinen härveli vuokrattiin viikonlopuksi, että saadaan räystäiden päätylaudat maalattua ennen kuin ne menevät kattotiilten alle. Ei oikein pää kestä kiipiä tuonne katolle kurkottelemaan pensselin kanssa, joten oli pakko taipua ja hakea vähän vartta avuksi. Eikä ollut kallis. =)

4 kommenttia:

maijita kirjoitti...

Wei tu gou Jakkou, sulta alkaa jo irrota pohjanmaanmurre,
vai "ei pää kestä kiipiä".... :)

Mari kirjoitti...

Taisi olla Marin kommentteja nuo tekstiosuudet... Blogin päivityksen työnjako menee niin, että Jaakko lisää kuvat ja Mari kertoo tapahtumien kulusta kirjallisessa muodossa - tai ainakin korjaa Jaakon kirjoitusvirheet. :-) Eli aito pohojalaanen murre tuloo erelleen emännän suusta.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuo "ei pää kestä kiipiä"- taisi olla ihan alunperinkin mun kirjoittama. :) Eihäs siinä ole edes mitään pohjanmaan murretta? Tässä tapauksessa kiipiä nimittäin on kontekstissa "kiipiä rinnettä ylöspäin" eikä "kiipiä ny!" :D

maijita kirjoitti...

jaa ny se ei enää edes huomaa että se puhuu pohojanmaan murretta. Se on kiivetä eikä mitään kiipiämistä. Jäit kiinni!