maanantai 26. tammikuuta 2009

Taas hiukan valmiimpaa

Yläkerran voi nyt sanoa olevan valmis, alhaalla riittää vielä vähän puuhasteltavaa. Tänään on saatu putkimies ja sähkäritkin viimein paikalle ja sitä myöden hanat, wc-pöntöt, loput spotit ja pistorasiat sekä katkaisijat ym. löytävät vihdoin paikkansa. Alkaa pikku hiljaa ottaa päähän ja silmiin nuo ainaiset raksahalogeenivalot, josko sitä pari viimeistä viikkoa saisi seinäpistokkeesta sähköä ja katosta normaalia valoa... Keittiötäkin viimeistellään sillä liesinurkkaus on työn alla. Alhaalta puuttuu vielä eteisen liukuovikomero ja muutama väliovi on laittamatta. Laitetaan näistä sitten kuvia myöhemmin tällä viikolla.

Viikonloppu meni jälleen listoittamishommissa, Jaakko on ahertanut sirkkelin ja viimeistelynaulaimen kanssa. Itse olen siivonnut (kuinkas muuten), viimeistellyt kiintokalusteiden puuttuvat hyllyt paikoilleen, hinkannut saumattuja lattioita puhtaaksi ja peitellyt parkettilattioita. Ensi sunnuntaina meillä on muuten talonäytös: Taloteko halusi pitää meillä "avoimet ovet" ja harkinnan jälkeen tähän suostuimme. Eli lisää vauhtia pitää laittaa hommiin niin, että voi taloaan esitellä.

Tässä taas kuvasatoa:

Jaakon työhuoneeseen hankittiin perinteisempi kaapisto. Siellä on hyvä säilyttää kitaravehkeet, Xboxit ym. kamat. Vetimet pitäisi vielä asentaa.


Jaakon huone ovelta katsottuna. Yläkerran pikkumakuuhuoneisiin laitettiin saman sarjan tapetit. Ikkunaseinä on maalattu, kahdella seinällä on yksivärinen tapetti ja kaltevan katon alla kuviotapettia. Tässä raitaversio....

... ja tässä makuuhuoneessa palloversio. Tänne majoitellaan sitten vieraat jos joku vaikka tulisi meillä käymään talon valmistuttua.


Pallotapettihuoneen liukuovikaapisto ulottuu lattiasta kattoon. Ovet ovat alumiinikehyksellä, valkoista maalattua lasia.


Kodinhoitohuoneen seinän saumaus menossa. Jussi-paita antaa vauhtia hommiin. :-)Ja sitten se sauna. Lauteet asennettiin viime viikolla, kätevä puuseppä Hämeenkyröstä teki komeat lauteet! Nyt vain kiukaaseen kivet ja saunan ovi paikoilleen. Saunan stereot on testattu - ne toimii. Ja kai se hevibiisikin on jo valittu...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei enää paljoa ole jäljellä. Tosi hienolta näyttää jo! :-)

Varmaan tulee paljon ihastelijoita talonäyttöön. :-)

Mari kirjoitti...

Moi Heidi!

Ei ole tosiaan enää paljoa jäljellä - mutta kyllä niistä pikkutekemisistäkin melkoinen lista vielä tuli kun eilen mietittiin, mitä kaikkea on vielä tekemättä.

Toivotaan, että talonäytössä riittää kävijöitä ja sitä myöden Taloteko saisi lisää asiakkaita. Talofirman kanssa on asiat menneet oikein mukavasti, joten voimme kyllä hyvillä mielin suositella sitä muillekin rakentamista suunnitteleville.

Mukavaa viikonloppua Hämeenkyrön maalaismaisemiin! :-)