torstai 26. helmikuuta 2009

Viimeiset kuulumiset

Niin se vain on, että kaikki päättyy aikanaan. Meidän osalta rakennusurakka on nyt taputeltu ja tästä alkaa se loputon omakotiasujan riemu: pihatyöt, talon ylläpitohommat jne. Eli loppuelämän savottahan tässä on edessä, mutta kaikki on varmasti sen arvoista.

Kaiken kaikkiaan talonrakentaminen oli varsin mukava kokemus. Työläshän mennyt vuosi on ollut, mutta sitäkin antoisampi. Olimme onnekkaita siinä mielessä, että meillä ei ollut mitään ongelmia projektin aikana - kaikki sujui hyvin ja niin kuin oli suunniteltu. Suunnittelu ja aikataulutus onkin tärkeitä asioita tällaisessa hommassa ja ilman Jaakkoa ja hänen täsmällisyyttään ei tästä touhusta olisi tullut mitään.

Meillä oli onni saada myös hyvät ammattimiehet raksalle. Timpuri Eero ansaitsee papukaijamerkin, hän teki aivan uskomattoman hyvää työtä nopeassa tahdissa. Pauli muurasi tarvittavat seinät, teki hormin ja taikoi meidän toiveidemme mukaisen takan - siitä tuli kerrassaan upea. Kiitokset Mikalle takan piirtämisestä! Vastaava mestarimme Veikko kävi paikan päällä kymmeniä kertoja, neuvoi ja ohjasi, piti huolta tarvittavista asioista. Marko kokeneena rakennusmiehenä antoi neuvoja ja apuja aina kun pyydettiin (kuinkahan monta kertaa Jaakon ja Markon puhelimet on käyneet kuumina? :-)

Isot ja erityiset kiitokset kuuluvat taustajoukoille. Kiitos ja halaus vanhemmille ja sisaruksille - olitte apuna kun tarvittiin ja elitte projektissa mukana!

Eikä sovi unohtaa kavereita ja sukulaisia, olette eläneet hengessä mukana, kiitos!

Yllä olevasta voi päätellä, että talon rakentamiseen tarvitaan enemmän kuin yksi tai kaksi ihmistä. Talofirmalla on myös iso osuus ja olemmekin Talotekoon erittäin tyytyväisiä. Asiat sujuivat jouhevasti ja jälki on ollut hyvää.

Olemme pari viikkoa ihmetelleet, että asutaanko me nyt ihan oikeasti täällä... On ollut outoa istua sohvalla kaikessa rauhassa ja miettiä, mitä seuraavaksi tekisi - ja todeta, ettei tarvitse välttämättä tehdä yhtään mitään. Se kuuluisa viimeinen lista paukahti kiinni keskiviikkoiltana 11. helmikuuta vähän ennen puolta yötä. Tavoite oli, että valmiiseen muutetaan ja tavoitteesta pidettiin loppuun saakka kiinni. Nyt voidaan nauttia työn hedelmistä.

On ollut hienoa huomata, että sivuillamme on ollut niin paljon kävijöitä ja kiinnostus projektiamme kohtaan on ollut valtaisa. Blogin laskuri osoittaa, että viime lokakuun jälkeen (kun laskuri asennettiin) kävijöitä on ollut lähes 2500! Kaikki ajallaan ja nyt on tullut aika päättää tämän tarinan päivitys. Voitto Liukkosen sanoja lainataksemme "Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin päätämme raporttimme tähän".


Virkistetään muistia muutamalla vanhalla kuvalla:

Tästä lähdettiin liikkeelle. Kuva on otettu helmikuussa 2008. Onneksi emme silloin ymmärtäneet, mikä urakka olisi vielä edessä!


Hymy oli herkässä kun tonttiin kaivettiin meidän kyltti. Nämä olivat nyt meidän maita ja kohta alkaisi talo nousta. Noh, hymy hyytyi välillä meillä molemmilla raksailun aikana. Mutta huumorilla on pötkitty pitkälle. :-)

Toukokuun lopussa oli skeletor eli runko pystyssä.


Tältä näyttää nyt. Tuunaamista riittää ja osa huonekaluista on vielä kaupassa, mutta hankintoja tehdään ajan kanssa harkiten.


Ruokailuerkkeri


Keittiö
Olohuone


Eteinen ja kuisti


Rappuset ovat kyllä täysi 10. Tykkäämme kovasti.

Kodinhoitohuone


Alakerran wc


Pukuhuone


Pesuhuone


Hevisauna

Alakerran työhuone. Kaipaa vielä työpöytää ja -tuolia.

Yläaula/kotiteatterihuone

Vierashuone


Jaakon (työ)huone

Yläkerran wc

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

UPEETA! MAHTAVAA!

Onnea Mari ja Jaakko, teillä on kerrassaan ihana uusi koti!

Tulemme laittamaan paikat ns. "remonttiin" sitten pääsiäisenä, joten turha ennen sitä ostellakaan mitään tavaroita lisää... =) Touhukaksikko, Joona & Juuli, pitää huolen siitä, että lattiapinnalle ja portaille tulee kulutusta. Mutta onhan sitä hyvä tehtyjä ratkaisuja lapsilla testatakin näin tulevaisuutta ajatellen! ;)

Onnea vielä kerran ja kaukohalit meiltä kaikilta!

T: Päivi ja Jukka jälkikasvuineen

Anonyymi kirjoitti...

Todella hyvältä näyttää, olen seurannut blogianne ja onnea uuteen kotiin. Olemme itse rakentamassa, muutama kuukausi olisi vielä jäljellä. Kyselisin sellaista, että mistä tuo teidän kattopaneeli on ja mitä materiaalia se on? :)

Mari kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mari kirjoitti...

Hei!

Kattopaneelit ovat E.T. Listojen mdf-helmipaneelia, ostimme ne Ylöjärven Puutoimesta.

E.T. Listojen kotisivulla löytyy kuvaa mdf-paneeleista:
http://www.etlistat.fi/fin/Tuotteet/Listat_ja_paneelit/Paneelit.29.2.html

Helmipaneelin koodi 7034AM36.

Tsemppiä teille loppurutistukseen rakennushommissa! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos järkevää kritiikkiä. Me & My naapuri oli juuri valmistautumassa tehdä tutkimusta tästä. Saimme napata kirjan paikallisesta kirjastosta mutta mielestäni opin enemmän tästä virkaan. Olen hyvin iloinen nähdessäni näin paljon tietoa jaetaan vapaasti siellä.