torstai 16. lokakuuta 2008

Sisustusasiaa

Pitäähän tännekin blogiin laittaa jotain tulevista sisustusmateriaaleista! Olen lukenut monia raksablogeja, joissa kerrotaan hyvinkin tarkkaan minkälaiset kaakelit ja tasot minnekin on tulossa, mutta tämän raksan sivuilla ei moisista ole ollut vielä kertaakaan puhetta. Aina kerrotaan vain "raakaa asiaa". :-)

Kaakelivalinnat on 90% tehty, vielä muutamaa laattavalintaa vaille. Tulevana lauantaina on tarkoitus hoitaa nämäkin asiat päätökseen. Olen selannut kaikki viimeisen 3 vuoden aikana tilaamani sisustuslehdet läpi, leikellyt kuvia ja miettinyt värejä ja materiaaleja. Jo alkuun on ollut selvää, että värimaailma tulee olemaan vaalean ja ruskean eri sävyissä. Yläkerran pienemmät makuuhuoneet saanevat hiukan erilaista sävyä, mutta vaaleissa kuoseissa liikutaan. Seinät pääasiassa maalataan, tapetteja tuskin laitetaan ollenkaan (sori Paula, ei taida nyt olla tapettimestarin tarvetta :-). Sopivia maalisävyjä tuntuu löytyvän, mutta kivoja tapetteja ei sitten millään. Selasin K-Raudassa taannoin kaikki tapettikirjat mitä kaupassa oli (niitä oli paljon!) ja mikään tapetti ei miellyttänyt silmää. Onkohan sitä vaan liian ronkeli...


Lattiaan laitetaan merbau-parketti, joka oli Jaakon valinta (tähän ei minulla ollut mitään sanomista) ja tilattiin Oulusta Matto-Nurmiselta jo tammikuussa. Kuistille, eteiseen ja keittöön tulee laattalattia, samoin kuin kodinhoitohuoneeseen, vessoihin ja kosteisiin tiloihin.
Tässä muutama kuva siitä, miltä keittiön, kodinhoitohuoneen ja vessojen kiintokalusteet tulevat näyttämään.Keittiö ruokailutilasta ja lieden suunnasta katsottuna. Muutoksia on näihin kuviin verrattuna tullut sen verran, että pähkinäpuutaso vaihdettiin kivitasoon. Se on helppohoitoisempi eikä tarvitse huolehtia tason öljyämisestä.


Kodinhoitohuoneeseen tulee kaapistoja kahdelle seinälle.


Kuvasssa alakerran wc. Yläkerran wc on samanlainen, mutta korkea maitolasiovinen kaappi tulee kaapiston oikeaan laitaan ja yhden kaapin tilalla on laatikosto.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eikö tuos keittiön laatootuksella kylymä tallustella?:) Kysyy pöhkö-pikkusisko.

Unknown kirjoitti...

Kyllä tuo keittiön lattia tulee ihan lämmin olemaan kun siellä betonin sisällä lämmin vesi kiertää putkistossa. Marikin tarkenee ilman villasukkia. =D

Anonyymi kirjoitti...

Olipa kiva nähdä, millaista sisustuksesta tulee. Todella reilunkokoinen keittiö teille tulee, kyllä siinä mahtuu kokkaamaan. :-)

Aivat samat kokemukset K-Raudan tapettikirjoista täälläkin päässä. Kaikki kahlasin läpi eikä yhtäkään nättiä tapettia. Ja samat kokemukset muutamalla kaverillakin. Eli ette ole ollenkaan ronkeleita. ;-)

Tsemppiä raksapuuhiin! Hyvin teillä ovat hommat edenneet.

Mari kirjoitti...

Moi Heidi!

Keittiössä tosiaan on tilaa ihan riittävästi, eiköhän siellä kaksi ihmistä mahdu pyörimään yhtä aikaa.

No hyvä jos muillakin on samanlaisia kokemuksia tapettien suhteen. Uskomattoman vaikeaa tuntuu olevan löytää mitään kivaa seinäpaperia, vaikka vaatimukset ei kovin korkealla olekaan. Jotakin säyseää on haussa, mutta kun sellainen löytyy niin sitten väri on väärä. Ja mitään ruusutapetteja en seinään laita! :-)

Kävin teidän raksablogissa ja siellähän kasataan jo keittiön kaappeja! On varmasti tosi hienoa saada jotain kiinteää kasaan. Niin hyvällä mallilla teillä raksa on, että taidatte ehtiä joulukuusen koristelemaan jo uudessa talossa.

Tsemppiä teillekin sinne Hämeenkyröön! :-)