sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Maalaus jatkuu

Edelleen sisämaalausurakka jatkuu. Tällä hetkellä ollaan siinä pisteessä, että alakertakin on kodinhoitohuonetta lukuunottamatta pohjamaalattu. Mari on nyt ahkerasti koittanut kuluneella viikolla saada lopullisia maali- ja tapettipintoja valittua. Minustahan on tässä hommassa ollut aika heikko apu, koska tämä meikäläisen värisokeus on jo suorastaan legendaarista. =)

Laatoituspuolella on myös edistytty sen verran, että alakerran pesuhuone ja WC on nyt seinien osalta laatoitettu ja saumattu. Lisäksi yläkerran WC:n lattia on laatoitettu. Yläkerran WC:n seinälaatat olisivat muuten jo talossa, mutta myöhemmin saapuvaksi luvatut tehostelaatat menivät osittain rikki kuljetuksessa, joten joudumme odottelemaan niitä vielä kaksi viikkoa.

Saimme myös vihdoin lämmöt taloon päälle torstaina 6.11.2008, joten nyt voidaan sitten ottaa talvi vastaan levollisin mielin. Lattia on jo ainakin poratusta reiästä anturilla saadun mittaustuloksen perusteella laatoituskuiva, mutta kyllä tässä vielä ainakin 3-4 viikkoa odotellaan ennen kuin laattaa aletaan edes miettiä alakerran lattiaan.

Tässäpä jälleen kuvakollaasia sekalaisessa järjestyksessä:

Piti oikein telineet vuokrata porrasaukon seinien maalausta varten. Melkoista touhua korkean paikan kammoiselle (siis minulle, Marillehan ei korkeat paikat tuota ongelmia kuten kesän ulkomaalauksissa kävi selväksi).

Mari maalaa niin tehokkaasti, että ei oikein kännykän kamera pysy perässä. =)

Siinä se Thermian pumppu nyt puksuttelee.


Saunaakin tuli lauantaina operoitua sen verran, että laitoin parit gyprocit seinään. Suunnitelmissa on, että pilarikiukaan taakse laitetaan tummanharmaasta laatasta nurkkaus.


Pesuhuone laatoitettu ja saumattu.


Alakerran WC.

Saimme nyt myös alakerran sisäikkunat paikalleen ruokailutilan ja olohuoneen väliin sekä kuistin ja eteisen väliin.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Saatiin Kurikasta vinkki katsoa tänne teidän sivuille - hienolta näyttää! Terveisin Anu ja Hannu

Mari kirjoitti...

Heippa!

Olipa mukava, että kurkkasitte tänne meidän sivuille! Kävijöitä laskurin mukaan riittää ihan mukavasti, mutta kun harva jättää viestiä jälkeensä, niin ei aina tiedä kuka käy kyläilemässä. Kiitos kommentista - kokeneilla rakentajilla on varmasti sananen sanottavana näistä rakennuspuuhista. :-)

Mukavaa syksyn jatkoa sinne Pohojammaalle!

Mari ja Jaakko

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään kyllä tosi paljon noista teidän sisäikkunoista. Ne ovat ihanat. :-) Teillä mennään kovaa vauhtia eteenpäin. Meilläkin aloitetaan laatoitustyöt täällä viikolla, viivästyttänyt hieman se, kun joutunut odottamaan laattoja. Kun meni aika viime tinkaan nämä viimeisten laattojen päättämiset. On se kauheeta, kun ei ehdi raksalta suunnittelemaan sisustuksia. Eiks niin Mari? ;-)

Tänään oli tosin pakko lopettaa hommat kesken, kun sähköt katosivat. Oli kiva yrittää etsiä pilkkopimeässä taskulamppua jostakin. Portaatkin piti kontata ylös, että pysyi turvallisesti portaikossa. :-D

Mari kirjoitti...

Kiva, että ikkunat miellyttää muitakin. Kyllä sitä mietittiinkin, että jätetäänkö vain koko seinä pois ja annetaan olohuoneen ja ruokailutilan olla samaa tilaa - mutta päädyttiin sitten noihin ikkunoihin. Ne tuo kuitenkin jotain pientä "extraa".

Sitä samaa on monesti manannut, että aina vaan tehdään raakaa työtä eikä ehdi ollenkaan miettiä minkä väristä maalia ja kaakelia seinään laittaisi. Moni voi pitää sisustamista ihan hömpötyksenä, mutta kun nyt kerran talo tehdään, niin ei sinne ihan mitä vaan voi laittaa. Tarkoitus tuskin on, että kahden vuoden päästä alkaa kaakelit kyllästyttää ja huomaa, että tapetit on sittenkin vääränlaiset. Löysin muuten sitten tapetit jokaiseen makuuhuoneeseen ja alakerran työhuoneeseen - eikä tarvinnut sen kauemmas mennä kuin Toijalan Rakennustarvikkeeseen, sieltä löytyi! :-)

Tsempitykset teille laatta- ja muihin pintahommiin. Siellä ollaan hyvässä vaiheessa! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Heipsan!

Kivalta näyttää tuo teidän kiuas; en ole semmosta ennen missään nähnytkään. Tullaan kokeilemaan sitten keväämmällä. ;)

Tän viikon treffejä odotellessa...

T: Javot

maijita kirjoitti...

No kyllä on 1500-luvun savusaunoista tultu aikamoinen matka tuollaisiin lasiputkiin! Helileijaa!

Unknown kirjoitti...

Tuota...ei tuossa kiukaassa ole lasia grammaankaan. =D

120 kg kiviä ja vähän vähemmän terästä. Siinä se: http://www.ikikiuas.com/pilari_iki.htm

maijita kirjoitti...

No itse asiassa nyt kun sanoit mä itekin mietin hetken että miks helkkarissa kiukaassa olis lasia ja miten se oikein toimis mut ku silmät sano niin.
Mut on niin modernia niin modernia :) Tuleeko teille myös kattoon sellaiset tilulilulei tähtivalot? Ne on kuulemma nyt niin IN. Tai varmaan ollu jo kauan aikaa, mistäs minä ulkosuomalainen saunamuodista mitään tiedän, kuhan porskutan perässä viisheppasella :D

Majoitus Makkonen Hyvinkää kirjoitti...

Ihanat nuo sisäikkunat! Mistä löysitte sisälle sopivat ikkunat vai teittekö itse pelkästä lasista?

Majoitus Makkonen Hyvinkää kirjoitti...

Ihanat nuo sisäikkunat! Mistä löysitte sisälle sopivat ikkunat vai teittekö itse pelkästä lasista?