sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Laattaa, parkettia, kattolistoja ja takassa tulet!

Viimeisestä blogipäivityksestä onkin kulunut taas tovi. Raksalla vain tunuu nyt menevän aikaa aina vain enemmän, illat ja viikonloput venyy pitkiksi tällä hetkellä. Laitetaanpa nyt ennen joulua tilannekatsaus, paljon on taas valmista pintaa tullut viimeisen parin viikon aikana.

Kaikki lattialaatat on nyt sitten laitettu, sillä viime viikolla kuisti, eteinen ja keittiö saatiin laatoitettua. Eteinen myös saumattiin, koska rappuset tullaan asentamaan joulun jälkeisenä maanantaina ja sitä ennen pitää olla sekä eteisen että yläkerran aulan lattia valmiina ja ympärillä olevat seinät maalattu. Tästä johtuen raksatelineitä kasattiin jälleen viikonloppuna rappuaukkoon, jotta saatiin seinät maalattua ja samalla kattolistat laitettua. Jaakko ja Reijo huhkivat viikonlopun parkettiasennuksen ja kattolistojen parissa yläkerrassa, minä maalasin (taas), putsasin lattialaattoja ja suojasin pahvilla lattioita. Tänä viikonloppuna takkakin sai sitten tulikasteen ja kahtena päivänä pidettiin tulia yllä. Täytyy sanoa, että kyllä on komea takka ja iso lasiluukku on tosi upea!

Kuvat kertovat taas enemmän kuin pitkät jorinat, joten tässä satoa.Komeasti palaa. :-)


Jaakko hevisaunansa paneloinnissa. Kaiuttimille on tehty reiät lauteiden alle ja kohta pitäisi sitten kuulemma päättää mikä se heavybiisi on, joka soi kun ensimmäisiä löylyjä heitetään. Voin vain toivoa, että kappale on sellainen, jota minäkin voin kuunnella. Muuten jää saunareissu aika lyhyeksi...


Eteisen lattialaattaa mallailtu paikoilleen.

Kodinhoitohuoneen lattia on saumausta vaille valmis. Kurasyöppökin on hienosti paikoillaan, kesällä tehty valu onnistui siis loistavasti.
Yläkerran aulaan on laitettu kattolistat. Kohti sitä kuuluisaa viimeistä listaa siis mennään. Periaatteenahan on, että keskeneräiseen ei muuteta. :-)Parketti valmiina toisessa pikkumakuuhuoneista ja puolessa yläaulaa. Kaksi kolmesta makuuhuoneesta on jo myös tapetoitu.

2 kommenttia:

Agi kirjoitti...

Thanks for sharing your blog! Great work! The fireplace is very cosy.It's good to see you 'in action' building your own place. After all the work you put into it, it will really feel yours. Take care!

Mari kirjoitti...

Hi Ági,

Thanks for visiting our blg! Great to have someone commenting from the overseas. :-)

I hope you and your family had a great and relaxing Christmas time. Wishing you, Imre, Barni and Boglarka all the best for the coming year!